Aktiviteter att göra med sina barn

Med en liten bebis hemma räcker det den första tiden att bara mysa, amma eller mata på annat sätt och förundras över det första lilla leendet i sömnen, när bebisen kan rulla runt eller lyckas fånga en figur i babygymmet. När den lilla bebisen blivit lite större kanske man vill ge sig ut på äventyr och det mesta går faktiskt bra att göra tillsammans med en bebis, med lite planering. Några tips på härliga aktiviteter när man är mammaledig kommer här:

Gå på museum, promenera eller åk på utflykt

Att gå på t.ex. konstmuseum eller liknande kan vara riktigt mysigt med en bebis i barnvagn. Man kan träffa en mammaledig vän och ta en kulturrunda och en lång, härlig fika i det ofta härliga museicaféet. Det är bra att passa på att gå på vuxenmuseum när bebisen är liten, när barnet blir större och får egna önskemål kommer troligtvis inte konstmuseum vara förstahandsvalet längre!

Andra härliga aktiviteter är långpromenader i naturen med medhavd matsäck och en filt till bebisen att ligga på medan man har picknick på en äng eller i skogen.

Utflykter till sevärdheter går också alldeles utmärkt med barnvagn eller bärsele. Passa på att träffa släkt eller vänner samtidigt som ni ser något nytt!

Resa

En sak man också kan passa på att göra är att resa. Båda föräldrarna kan faktiskt ta ut en hel månad föräldraledighet samtidigt och barnet har ingen skolplikt som styr, så inget hindrar att man utnyttjar föräldraledigheten till en resa man alltid velat göra. Självklart måste man anpassa en del till barnet, men man ska inte vara rädd för att ta sig iväg. Mår föräldrarna bra och är trygga så brukar barnet också må bra. Ha lite extra koll på extremt varma eller kalla resmål, eller resmål där det finns risk för smitta, men annars kan man resa nästan vart man vill i världen med sin lilla nya världsmedborgare.